Nieuwe natuur rond Bos van Erasmus

Het natuurgebied in de Strijdersgatpolder tussen Cadzand, Zuidzande en Nieuwvliet wordt fors groter. Rond het huidige ‘Bos van Erasmus’ wordt 33 hectare nieuwe natuur aangelegd.

Martijn de Koning
Nieuwvliet

Het natuurgebied komt voor het grootste deel tussen het bestaande bos en de N675 - de doorgaande weg tussen kruispunt Potjes en Nieuwvliet. Het gaat vooral bestaan uit weiland, begraasd door runderen. De loop van oude kreken wordt geaccentueerd en het bestaande bos uitgebreid. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat (meer) dieren als de boomkikker, de steenuil en soorten waadvogels hun intrek nemen in de polder. Door het gebied komt een wandelpad van een kilometer lang. Dat sluit aan op een onlangs geopende wandelroute door het bos. Het natuurgebied komt in handen van Staatsbosbeheer.

Overigens is voor de uitvoering van het initiatief een bestemmingsplanwijziging nodig. Dat betekent dat de Sluise gemeenteraad nog akkoord moet gaan. Als alles volgens planning verloopt, kan de aanleg over een jaar beginnen.

De provincie houdt morgen een informatiebijeenkomst over het plan. Die vindt plaats in het dorpshuis aan de Dorpsstraat in Nieuwvliet. Binnenlopen kan tussen 19.00 uur en 20.30 uur.

  1. Rechtszaak vermoorde loodgieter: Verdachte zwaait lachend naar moeder op tribune, achter de nabestaanden
    Live via twitter

    Rechtszaak vermoorde loodgieter: Verdachte zwaait lachend naar moeder op tribune

    BREDA/STEENBERGEN - De politie heeft nieuw bewijs in het onderzoek naar de vermissing op 2 juni 2019 van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Een van de verdachten, een 18-jarige vrouw uit Steenbergen, heeft een belastende verklaring afgelegd over de rol van drie medeverdachten onder wie haar 39-jarige moeder en de (hoofd)verdachten Wanda van R. en haar partner Nicky S. Volg de rechtszaak live hieronder via Twitter.

Poll

Ik word somber van de winter

Ik word somber van de winter

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
3925 stemmen