NIEUW: Jetten op 9 januari naar Vlaardingen

De installatie van Annemiek Jetten als burgemeester van de gemeente Vlaardingen vindt plaats op maandag 9 januari. Tot de dag ervoor is ze actief in Sluis. 

Martijn de Koning
Oostburg

Jetten werd vorige maand door de Vlaardingse gemeenteraad gekozen als nieuwe burgemeester. Ze werkt sinds de zomer van 2013 in Sluis. Haar benoeming moet nog wel door de ministerraad worden bekrachtigd. Dat is echter bijna altijd slechts een formaliteit.

Over de opvolging van Jetten is nog niets bekend. Leden van de Sluise gemeenteraad bezoeken binnenkort commissaris van de koning Han Polman om te praten over de procedure.Er zijn twee mogelijkheden. Polman kan kiezen voor het aanstellen van een waarnemer voor langere tijd, of voor het in gang zetten van een sollicitatieprocedure. Ook in dat geval is een waarnemer nodig, maar dan alleen voor de periode tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester. Die procedure zou nog zo'n vier maanden in beslag nemen. Een dergelijke, korte waarnemersperiode kan ingevuld worden door de huidige locoburgemeester, wethouder Peter Ploegaert, of door iemand van ‘buitenaf’.

poll

Ik wil nooit een automaat

Ik wil nooit een automaat

  • Eens (24%)
  • Oneens (76%)
49 stemmen