Volledig scherm

Niet droog te krijgen, die onderbroeken

Neem genoeg regenkleding mee en voldoende ondergoed. De goede raad die ik vooraf kreeg klinkt logisch, maar natuurlijk heeft mijn scootmobiel maar weinig bagage te stouwen. En ik ben een maand onderweg, dus was het voor vertrek zoeken naar de juiste balans.

,,Ach’’, zei een zeezeiler me voor ik vertrok. ,,Drie onderbroeken is genoeg. Als je aan de laatste toe bent, was je de vorige twee even uit en hang je ze te drogen.’’
Gemakkelijk praten, blijkt later: zo’n zeiler hangt die dingen aan z’n mast, maar dat gaat bij een scootmobiel een beetje moeilijk. Ja, onder de Franse vlag zou er net eentje kunnen hangen. Maar zie je het voor je: kom je daar aanzetten bij het gemeentehuis om de burgemeester te spreken, ben je dat ding vergeten binnen te halen... Het drogen van kleding was de afgelopen weken dus een enorm probleem. Ik had dag in dag uit regen, en ondergoed en T-shirts zijn op je hotelkamer nauwelijks droog te krijgen. Want verwarming brandt er bijna nergens meer. Dus zit er niets anders op dan nieuwe exemplaren bij te kopen. Nu durf ik mijn volgepakte ‘paard’ niet onbeheerd voor een winkel te laten staan, dus kies ik voor die megasupermarkten: daar kan ik gewoon binnenrijden. Maar dan was ik weer even vergeten dat ik veel breder ben dan wanneer ik in de supermarkt in Breskens zonder bagage door de gangpaden rijd. Probleem maar aan een beveiliger voorgelegd - die lopen daar genoeg rond. Die haalt er een verkoopster bij, en haar probeer ik in mijn kromme Frans uit te leggen dat ik zes onderbroeken en zes paar sokken wil kopen. Pas als ik het randje van mijn onderbroek laat zien, begrijpt ze me. Ze barst in lachen uit en komt inderdaad terug met mijn bestelling. De vuile was heb ik maar achtergelaten in mijn hotel. En o ja, voor wie zich afvraagt hoe je ‘onderbroek’ zegt in het Frans: het is gewoon ‘slip’.

poll

Heerlijk, oesters!

Heerlijk, oesters!

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
151 stemmen