Mysterieus 'Noorderlicht' boven Schore

Willem Adriaansens

SCHORE Donderdagavond lichtte de hemel boven een deel van Zuid-Beveland geel op. Was het een verkleurde versie van het Noorderlicht? Brand? Een ufo? Of is het 'natuurverschijnsel' misschien op een andere manier te verklaren?

,,Het hele dorp was er mee bezig", vertelt Lisette Booij van de dorpsraad Schore. ,,Er werd druk over de herkomst van het licht gespeculeerd. 'Zou het een brand zijn?' Maar we kregen heel veel reacties op Facebook. Uit verschillende hoeken. En de vermoedens rezen al snel dat het van het kassencomplex langs de Zeedijk kwam. Maar ik weet nog steeds niet zeker of het daar vandaan kwam."

Een andere mogelijke lichtbron, DOW in Terneuzen, was het in ieder geval niet. ,,Wij hebben donderdagavond niet afgefakkeld", laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Dus blijft het kassencomplex van tomaten- en paprikateler Seasun als enige logische verklaring over.

,,Dat klopt", luidt de reactie van de Kapelse bedrijf. ,,Het was een technisch mankement. Wij hebben een splinternieuwe kas en die moet nog een beetje ingeregeld worden. Door de harde wind van donderdagavond schoot het systeem in de stormstand waarbij ook de verduisteringsschermen open gingen. Dat is normaal. Alleen had tegelijkertijd ook het licht uit moeten gaan. Dat gebeurde niet."

Seasun geeft aan gelijk maatregelen te hebben getroffen. ,,Want wij zijn er ook van geschrokken. Dus hebben we het vandaag gelijk aangepast."  

poll

Vakantiepark in het Veerse Meer moet kunnen

Vakantiepark in het Veerse Meer moet kunnen

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
1402 stemmen