Multifunctioneel sportveld in Hulst

HULST Het plan zat al even in de pijplijn en lijkt nu ook uitgevoerd te worden. Als de Hulster gemeenteraad haar goedkeuring geeft, wordt baan 7 van tennisvereniging Hulster Ambacht een multifunctioneel sportveld van asfalt van twintig bij veertig meter. Met name handbalvereniging Novitas zal het gebruiken.

Novitas handbalt normaliter in Den Dullaert in Hulst en de Hontenissehal in Kloosterzande. De club was al langer op zoek naar een buitenveld. Gesprekken met hockeyclub Rapide liepen op niets uit, omdat de velden van Rapide al veelvuldig in gebruik zijn. Novitas kwam uiteindelijk met Hulster Ambacht overeen baan 7 om te turnen tot handbalveld.

Er zal echter niet alleen gehandbald worden op het veld. Naast handbal kan er ook op gevoetbald, ge-unihockeyd en gebasketbald worden. In de winter kan het zelfs onder water gezet worden, zodat er een ijsbaan ontstaat. Ook Hulst in Beweging zal er gebruik van maken. Het multifunctionele veld is een volgende stap naar een omnisportaccommodatie in Hulst, die stichting Invictus ontwikkelt. Baan 7 ligt op een steenworp afstand van het kunstgrasveld van voetbalvereniging HVV'24, dat in beheer is van de stichting. Ook de kantine van atletiekclub RKHAV en de naastgelegen beachvolleybalveldjes zijn van Invictus.

De leden van de raadscommissie Samenleving buigen zich volgende week woensdag over het plan. Het college van B en W stelt voor 110.000 euro uit te trekken voor het veld. Als de gemeenteraad uiteindelijk haar fiat geeft, zou de aanleg voorjaar 2017 kunnen beginnen. 

poll

Ik wil nooit een automaat

Ik wil nooit een automaat

  • Eens (18%)
  • Oneens (82%)
205 stemmen