Volledig scherm
© luchtfoto Peter Buteijn

Moerdijk baalt van uitbreiding bedrijventerrein Tholen

THOLEN - De gemeente Moerdijk is niet gelukkig met alle inspanningen die de gemeente Tholen verricht om grote distributiecentra naar bedrijventerrein Welgelegen te halen.

Dat blijkt uit een reactie van de Brabantse gemeente op het bestemmingsplan Welgelegen III. Volgens Moerdijk is regionaal afgesproken dat het Logistiek Park Moerdijk dé locatie is voor grootschalige logistieke ontwikkelingen. Tholen rekent zich ook tot de regio West-Brabant en werkt nauw samen met gemeenten uit dat gebied. Moerdijk is ook niet te spreken over de relatief lage grondprijzen die Tholen rekent voor de kavels op Welgelegen.

Dat laatste heeft volgens het Thoolse college te maken met de relatief lage kosten die de gemeente voor de grond heeft moeten betalen. Daarnaast wordt om strategische redenen (werkgelegenheid) genoegen genomen met een lagere opbrengst. Het college erkent dat het Logistiek Park Moerdijk en Welgelegen concurrenten van elkaar kunnen zijn, maar denkt dat er voldoende vraag is om voor beide locaties bedrijven binnen te halen.

Moerdijk en de provincie Noord-Brabant beklagen zich verder over het feit dat Tholen niet tijdig heeft overlegd met de buren in Brabant. Dat had volgens het college te maken met het feit dat er concrete interesse was van een bedrijf en snel moest worden gehandeld.

Met Alternate haalde Tholen begin dit jaar een grote vis binnen. De webwinkel in onder meer computers en elektronica bouwt op Welgelegen een groot distributiecentrum. De gemeente wil het terrein met vijftien hectare uitbreiden voor meer van dit soort panden.

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
351 stemmen