Moeizame eerste aanzet voor toekomstvisie Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Na de ondernemers begin deze week was het vrijdagavond de beurt aan de inwoners van Burgh-Haamstede om mee te praten over een toekomstvisie voor het dorp. En met krap dertig aanwezigen in de basisschool was de opkomst (opnieuw) bedroevend laag, moest een aantal belangstellenden van het hart.

Toch kwam het tot een eerste aanzet van ideeën over wat de beste ontwikkeling zou kunnen zijn voor de vijf dorpen die tot Burgh-Haamstede worden gerekend. Zoals herinvoering van de kaart voor maximaal twee uur parkeren, toeristenbelasting inzetten 'daar waar het vandaan komt' en de bouw van goedkope starterswoningen voor jongeren en appartementen voor ouderen in het hart van het dorp. Ook moet serieus werk worden gemaakt van het aantrekken van nieuwe midden- en kleinbedrijven. Dat is niet alleen goed voor de levendigheid van Burgh-Haamstede, het kan ook de leegloop tot stilstand brengen, meende een aantal inwoners.

De inventarisatie van meningen aan de hand van 25 stellingen wordt verwerkt tot een algeheel beeld. In januari volgt mogelijk nog een nieuwe bijeenkomst of krijgen de inwoners in een enquête een tweede kans om hun mening te geven over de gewenste focus voor hun dorp. De resultaten worden op een rij gezet en vervolgens door de ondernemersvereniging en de dorpsraad in een gezamenlijk advies gegoten voor de gemeente. In 2018 wordt het concept vervolgens in een masterplan concreet handen en voeten  moeten worden gegeven.

Meer over de toekomstvisie Burgh-Haamstede maandag in de PZC.

poll

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
653 stemmen