Volledig scherm

Modderdag in de Braakman

Ruim 150 kinderen van de buitenschoolse opvang in Zeeuws-Vlaanderen gaan woensdag 29 juni lekker kliederen en spelen met modder. Zij doen dat op de landelijke ModderDag in het speelbos in Braakman-Noord.

Spelen is gezond en bovenal erg leuk. Zeker als je kunt spelen en experimenteren in de natuur. Daar weten ze bij Natuur&Zo en de Zeeuws-Vlaamse Kindopvangorganisaties – Stichting Eigen Wijs, Stichting Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen en Stichting Prokino – alles van. Samen met Staatsbosbeheer organiseren de organisaties voor alle kinderen van de buitenschoolse opvang op woensdag 29 juni een avontuurlijke moddermiddag in de Braakman.

Deze middag staan vies worden, sport en spel centraal. De kinderen van de buitenschoolse opvang kunnen tussen 13.30 en 16.30 uur moddersculpturen maken, hutten bouwen, los gaan op de modderglijbaan en broodjes bakken boven het vuur. Voor de kinderen met een zwemdiploma liggen er kano’s klaar in de waterplas.

De natuur is het waard ontdekt te worden. In de natuur zoeken kinderen elkaar gemakkelijker op, dat gebeurt spelenderwijs. ‘Als kinderopvangorganisaties willen we kinderen zoveel mogelijk mooie en waardevolle speeltijd bieden. Daarom hebben we dit event aangegrepen om samen met Natuu &Zo en Staatsbosbeheer, een prachtige modder experience neer te zetten in de Braakman’, aldus de 3 kinderopvangcentra.

Tot nu toe hebben zich ruim 150 kinderen aangemeld voor de buitenschoolse activiteit. Het treintje van het Portaal van Vlaanderen brengt de kinderen vanaf het parkeerterrein aan de Oostzeedijk in Biervliet naar het speelbos.

Achtergrond ModderDag
Woensdag 29 juni 2016 ontdekken duizenden kinderen in heel Nederland weer wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven tijdens ModderDag 2016. Behalve in Nederland zijn honderdduizenden kinderen in binnen-, en buitenland tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day.

International Mud Day
International Mud Day is ontstaan in Nepal om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vorig jaar deden in Nederland 110.000 kinderen van 2400 locaties mee.

Kijk ook op: boswachtersaanzee.wordpress.com

poll

Ik weet hoe veel pensioen ik krijg

Ik weet hoe veel pensioen ik krijg

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
125 stemmen