Middelburg Winterstad krijgt een bierfestival

Elodie Kint

Middelburg

 Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het derde weekend van Middelburg Winterstad. De oude graanbeurs op het Damplein is dan het decor van een nieuw, winters bierfestival.

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december zijn in en rond de graanbeurs ruim tien brouwerijen die 75 soorten speciaalbieren aanbieden. Bezoekers kunnen hiervan proeven, terwijl brouwers uitleg geven. 

Kaarten voor het winterbierfestival kosten in de voorverkoop 17,50 euro en 20 euro aan de deur. Dat is naast een entreebewijs ook voor vier consumptiemunten en een proefglas. Tickets zijn verkrijgbaar in een aantal winkels en cafés, en op winterbierfestivalmiddelburg.nl.

Het bierfestival wordt georganiseerd in het kader van Middelburg Winterstad. De opbouw daarvan begint vandaag. Volgende week woensdag gaat het evenement echt van start. Dan kunnen bezoekers zes weken lang terecht op de ijsbaan op de Markt om te schaatsen of te curlen.

Er vinden in deze periode ook nog andere evenementen plaats. Zo is er op 16, 17 en 18 december bijvoorbeeld een kerstmarkt, waar lokale ondernemers hun producten verkopen. Van 26 tot en met 30 december is er een Oudhollandse wintermarkt. 

Het volledige programma staat op middelburgwinterstad.nl.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
1015 stemmen