Middelburg verkoopt grond

Maurits Sep

Middelburg - De gemeente Middelburg verkoopt op een openbare veiling acht stukken grond die niet meer nodig zijn voor de bouw van huizen of bedrijven. Het gaat om in totaal 43 hectare landbouwgrond.

De veiling vloeit voort uit het actieplan grondbedrijf. De gemeente heeft in de loop der jaren veel grond gekocht, zodat zij altijd voldoende ruimte zou hebben voor nieuwe wijken en bedrijfsterreinen. Zeker door de economische crisis is de belangstelling voor nieuwe projecten sterk verminderd. Dat betekent dat Middelburg grond over heeft en onnodig rente betaalt over leningen waarmee die grond is gekocht.

Het plan voor een bedrijventerrein aan de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland wil de gemeente nog wel doorzetten. Een perceel 12 hectare dat de gemeente daar bezit, is voor dat plan niet nodig en gaat in de verkoop.

De andere percelen liggen in de Mortierepolder bij Nieuw- en Sint Joosland, aan de Moeringweg en Bosschaartsweg bij Ritthem, en aan de Brigdamseweg en Schotelweg in Middelburg.

De gronden worden geveild op donderdag 24 november in Hotel Arneville vanaf 14.00 uur. Bieders moeten zich legitimeren en met een verklaring van hun bank kunnen aantonen dat ze financieel betrouwbaar zijn.

poll

Ik vind het niet erg om in de file te staan

Ik vind het niet erg om in de file te staan

  • Eens (16%)
  • Oneens (84%)
147 stemmen