Meisje moest vijf mannen per dag afwerken

Emile Calon

Middelburg – Zwanger worden, dat is hoogst waarschijnlijk nooit mogelijk voor de jonge vrouw die twee jaar geleden gedwongen werd tot prostitutie. In een kleine maand tijd moest de zeventienjarige ruim zeventig klanten afwerken, bleek maandag tijdens de rechtszaak tegen mannen uit Goes (21) en Velp (27).

Een aantal klanten betaalde 150 euro, 50 meer dan het ‘normale’ tarief. Maar dan mochten ze van haar pooiers zonder condoom. Het meisje liep daardoor geslachtsziekten op en is bijna zeker onvruchtbaar. Dat vindt ze heel erg, zei ze toen ze van de Middelburgse rechtbank de gelegenheid kreeg haar slachtofferverklaring uit te spreken. Ze vertelde ook dat ze bang is voor wraak en dat ze niet meer ’s avonds over straat durft. Ze verliet ook even de rechtszaal toen de advocaat van de Goese verdachte vertelde dat zijn cliënt niets wist van gedwongen prostitutie.

Als meisje verdiende ze met de gedwongen prostitutie zo’n 12.000 euro, rekende advocate Janine Jansen voor. Ook officier van justitie Ingeborg Dorst komt op een dergelijk bedrag uit. ,,Ze moest vier tot vijf keer per dag naar een klant, ook ‘s nachts.” Dat ging ze naar iemand thuis, naar een hotel, naar woningen van haar pooiers of naar een parkeerplaats. De officier noemde die gedwongen prostitutie ‘mensenhandel’ en ‘moderne slavernij’. Volgens haar kreeg het meisje niets van wat ze verdiende. ,,Alleen een trui, een broek en een tatoeage.” Ze had, aldus de officier, duidelijk aangegeven dat ze niet over haar grenzen heen wilde. ,,Daar werd geen rekening mee gehouden.” Toen een klant 450 euro betaalde voor anale seks moest ze.

De politie hoorde over haar toen het meisje najaar 2014 verdween uit een jeugdinstelling. Volgens de officier was ze door de Goese verdachte naar Goes gelokt, werd ze meegenomen naar zijn woning en werden onder dwang naaktfoto’s gemaakt. Binnen de kortste keren stonden ze op een sekssite en moest ze aan de slag.

Dorst vindt dat de inwoner van Velp, hij verhuisde vorig jaar van Middelburg naar Gelderland, de meest kwalijke rol vervulde. ,,Hij bedreigde haar ook en dreigde wraak te nemen op haar familie als ze niet meewerkte.” Ook was hij altijd in de buurt als ze werkte. De officier eiste tegen hem een celstraf van vier jaar.

De Goesenaar, die er voor zorgde dat het meisje in de handen viel van de inwoner van Velp, moet van de officier twee jaar de cel in. Een derde hoofdverdachte staat vandaag terecht. De beide raadslieden vroegen om vrijspraak. Los van elkaar stelden ze dat er geen bewijs dat hun cliënt haar dwongen te werken als prostituee. Ze wezen er ook op dat het dossier eenzijdig is samengesteld zodat het lijkt of zij schuldig zijn.

De inwoner van Goes moet in maart terecht staan voor nog een geval van gedwongen prostitutie.

Het slachtoffer eist dat de twee haar 37.000 euro betalen. Ze wil haar verdiende geld terug en 25 mille smartengeld.

INTRO: De officier van justitie eist twee en vier jaar cel tegen twee mannen die een zeventienjarig meisje dwongen tot prostitutie. Ze moest vier tot vijf mannen per dag afwerken en kreeg alleen een trui, een broek en een tatoeage. 

poll

Ik vind het niet erg om in de file te staan

Ik vind het niet erg om in de file te staan

  • Eens (16%)
  • Oneens (84%)
154 stemmen