Meer steunpunten voor burenhulp

Maurits Sep

Middelburg - Het goede voorbeeld van Sint Laurens doet andere wijken volgen. Op meer plekken in de gemeente Middelburg komen buurtsteunpunten waar vraag en aanbod voor onderlinge hulp en ondersteuning geregeld kunnen worden. De gemeente stelt daarvoor geld beschikbaar.

Sint Laurens was het eerste met een buurtsteunpunt. Bewoners kunnen daar vragen voor hulp neerleggen en hun hulp aanbieden. Het gaat om eenvoudige hulp, zoals een boodschap doen of iemand naar de dokter brengen.

Andere wijken vinden dat een mooi initiatief en willen het kopiëren. Daarvoor zijn nu plannen in Klarenbeek/Veerse Poort, Stromenwijk/’t Zand, Griffioen, Dauwendaele, Nieuw- en Sint Joosland en Zuid.

De gemeente Middelburg stelt hen daarvoor geld beschikbaar. Voor elk buurtsteunpunt ligt in ieder geval 950 euro klaar. Daarvan kan het steunpunt worden opgericht. Andere kosten voor bijvoorbeeld een zorgmarkt, promotie- en communicatiemateriaal, de huur van een zaal of de aanschaf van een mobiele telefoon voor de coördinator van het buurtsteunpunt kunnen worden gedeclareerd en worden op basis van de rekeningen vergoed.

poll

Ik vind het niet erg om in de file te staan

Ik vind het niet erg om in de file te staan

  • Eens (15%)
  • Oneens (85%)
144 stemmen