Mannen tussen Staal in het startblok

Met nog twintig dagen te gaan hebben 68 gevers al vijfduizend euro bijeen gebracht voor de gevelletters op het verdedigingswerk Oostbeer aan de Commandoweg. Al het geld dat extra binnenkomt, wordt gestoken in informatie- en verwijsborden voor de nieuwe attractie. Missie geslaagd, tijd voor de volgende crowdfundactie van Vlissingen: het monument Mannen tussen Staal voor de Scheldearbeiders. 

De visitekaartjes zijn vandaag klaar, morgen is de volgende vergadering: de kersverse stichting Mannen tussen Staal staat klaar om geld in te zamelen. Gezien de toezeggingen en het succes van de Oostbeercampagne hebben voorzitter Herbert Sepers en penningmeester Willem Murre er alle vertrouwen in dat kunstenaar Joris Baudoin zijn beeld 'van de arbeiders van de scheepswerf in maart komend jaar op de kade van het Dok zal zien. Als het beeld er staat, krijgt de stichting ook de zorg voor onderhoud en schoonmaak.

Er zijn al toezeggingen van Koninklijke Scheldegroep en Jan de Graaf van WVO Zorg, vertelt penningmeester Willem Murre. Samen een belofte van tienduizend euro.  ,,Hoewel, ik heb nog niets gezien. Daar moet je op vertrouwen." Murre voert al sinds 1999 zonder aflaten campagne voor een monument voor de Scheldewerknemers, vaak gestoken in overall, helm op het hoofd en met zijn indrukwekkende moker in de riem. Hij zette de stichting op. ,,Daar mogen uitsluitend arbeiders in zitten. Voor je het weet gaat de politiek er mee op de loop." 

Lees het hele verhaal morgen in de PZC editie Walcheren

www.vlissingen.nl/mannentussenstaal

poll

Ik wil nooit een automaat

Ik wil nooit een automaat

  • Eens (17%)
  • Oneens (83%)
218 stemmen