Lions bezorgd over toekomst kraan

VLISSINGENEen aantal Vlissingers is bang dat de gedemonteerde Scheldekraan niet terugkeert op de kade aan het Dok in het Scheldekwartier. De Lionsclub Vlissingen, die destijds een substantiële bijdrage leverde aan de ton die via crowdfunding bijeen werd gebracht, vraagt het college het 'herstel van de kraan voortvarend ter hand te nemen'. 

Geruchten over het verkeerd demonteren van de kraan en gestolen vitale onderdelen waren al langer rond in de stad. De Lionsclub gaat in een briefje aan B en W niet in op die geruchten. Woordvoerder Daan Sauer laat weten dat de Lions vooral hun bezorgdheid uitspreken, omdat er geen 'enkele beweging in herstel van de kade of verplaatsing van de kraan naar een veiliger plaats' is waar te nemen.

In het kattebelletje aan het college benadrukt de serviceclub zich nog zeer betrokken te voelen bij het welzijn van de Scheldekraan. Een dreigement over het terugeisen van het sponsorbedrag is echter niet geuit. Sauer: ,,Ach, dat hebben sommigen wel eens geroepen, maar of dat juridisch haalbaar is...En: eens gegeven, blijft gegeven."

Wethouder John de Jonge liet weten dat hij het briefje van de Lions nog niet gezien had en daarom niet op de inhoud kon reageren.

DIT BERICHT KOMT OP DE PLEK VAN DE ZWANGERSCHAPSFACEBOOKPAGINA

poll

Ik wil nooit een automaat

Ik wil nooit een automaat

  • Eens (17%)
  • Oneens (83%)
218 stemmen