Lichtjes voor BAS in de boom

DREISCHOR  Het doel is duidelijk: de acht meter hoge kerstboom die op het terrein van wijnboerderij De Kleine Schorre  in Dreischor komt te staan, moet stralen van het licht. Ieder lampje tussen de groene takken vertegenwoordigt een waarde van vijf euro voor onderzoek naar de zeldzame chronische ontstekingsziekte JDM.

In navolging van het eerdere succes probeert de BAS Stichting in Zierikzee ook dit jaar weer zoveel mogelijk virtuele lichtjes te verkopen voor in de kerstboom. Voor iedere vijf euro die wordt gedoneerd, wordt een lampje ontstoken. De lichtjes kunnen rechtstreeks worden gekocht via de website van de BAS Stichting. Maar de organisatie vraagt mensen ook zelf in actie te komen door met sponsorboekjes zoveel mogelijk lichtjes te slijten in hun eigen omgeving.

Een lichtje voor BAS heeft ook een symbolische waarde. ,,Samen staan we even stil bij alle mooie, verdrietige, liefdevolle, intense of misschien wel onzekere gebeurtenissen in ons leven", schetst het stichtingsbestuur de diepere gedachte achter de actie.

De lichtjes worden zaterdag 17 december rond half acht 's avonds ontstoken.  Voorafgaand start om half zeven een lampionoptocht vanaf het dorpshuis. Deelnemers moeten hun eigen lampion meenemen.  Muziekvereniging Crescendo begeleidt de optocht, die even voor zeven uur wordt verwacht bij De Kleine Schorre. Daar gaat het programma verder met  optredens van onder andere Move-it Dancemasters en zangeres Gwen van Oeveren. Na afloop is er in het proeflokaal muziek door Joost Pieters.

poll

Heerlijk, oesters!

Heerlijk, oesters!

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
144 stemmen