Laat uw Zeeuwse gevoel spreken

Laat de Zeeuwen zelf hun Zeeland bouwen. Gewoon, door te vertellen wat ze het mooiste en bijzonderste in de provincie vinden. Het is een ideaal: 300.000 Zeeuwen die de moeite nemen om hun gevoel over Zeeland op de wanden van het Centrum voor Beeldende Kunst Zeeland (CBK) op de Balans in Middelburg te tekenen en te schrijven. Stel dat ze vandaag allemaal komen bij de opening van de expositie DNA ZLD. ,,Als dat gebeurt, dan heb ik niet genoeg hapjes en moet ik nog iets bijbestellen'', glimlacht André Kwakernaak. Hij is coördinator architectuur bij het CBK.

DNA ZLD: de afkortingen staan voor Doen Nu Anders en Zeeland. Kwakernaak: ,,De expositie met die naam is geen gladde, gelikte tentoonstelling zoals er zoveel zijn. Wat we laten zien is een schets, die nog niet af is en waarvan we ook niet weten, waar die naar toe leidt.'' Op de muren zijn tekeningen en teksten te zien van deelnemers aan een werkgroep, die antwoord geven op de vraag: wat vindt u mooi en bijzonder aan Zeeland?

De expositie is ook een uitnodiging om mee te werken aan een andere Zeeuwse toekomst. Op de wanden in de expositieruimte is volop ruimte gelaten voor iedereen, die een eigen mening over Zeeland wil laten horen. Dat kan donderdag 1 december vanaf 16.00 uur, tijdens de opening van de expositie. Het kan ook later, de tentoonstelling is tot en met 20 januari 2017 te bezoeken. En ook daarna kunnen verhalen worden ingestuurd: er verschijnt een boekje met daarin een in te vullen kaart, die naar het CBK kan worden gestuurd. André Kwakernaak: ,,We zeggen niet: het moet zus of zo. Nee. Ik zie het zo voor me: we zijn met een groep aan het knikkeren in een hoekje van de speeltuin die Zeeland is. Ik hoop dat het plezier van die groep aanstekelijk werkt en dat iedereen in Zeeland na verloop van tijd mee wil doen.''

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
118 stemmen