Klant minderjarige prostituee 'leeft in een hel'

Najaar 2015 gaat de telefoon terwijl hij aan het werk is. Of hij direct naar het bureau komt want de politie verdenkt hem van een zedenmisdrijf. ,,Ik? Een zedenmisdrijf? Ik snapte er niets van”, zegt hij dertien maanden later in een Zeeuws advocatenkantoor. Maar toch is het zo. Volgende week staat hij voor de Middelburgse rechtbank op verdenking van betaalde seks met een minderjarige. Hij niet alleen. In totaal moeten veertien mannen zich 1, 2 en 8 december verantwoorden voor de rechters omdat ze, in de visie van het Openbaar Ministerie, betaalde ontucht pleegden. ,,Dan hoor je van de politie dat ze gedwongen is en minderjarig. Dan, dan stort je wereld in.”

De bovenstaande man is bereid zijn verhaal te doen op voorwaarde dat hij op geen enkele manier zijn identiteit is te achterhalen door lezers van deze site. Want hij schaamt zich diep, heel diep dat dit juist hem overkomt. Zijn vrouw, kinderen, familieleden, vrienden, collega’s: niemand weet dat hij al meer dan een jaar ‘in een hel leeft’.

Twee jaar geleden, aldus de man, ging het slecht met zijn relatie. ,,We hadden daarom even een break.” Op een avond zocht hij via Google een telefoonnummer van een prostituee. Ze spraken af bij het Nollebos in Vlissingen. ,,Bij die online-advertentie stond dat ze 22 of 23 jaar oud was. Toen ik haar zag, twijfelde ik daar geen seconde aan.” Hij heeft tijdens die ontmoeting niet gevraagd hoe oud ze was noch gevraagd naar haar ID. Hij zegt dat tijdens die ontmoeting er vooral gepraat is.

Hij weet nu dat zij zeventien was. Ze is, aldus het Openbaar Ministerie, tot prostitutie gedwongen door twee mannen uit Goes en Velp en een vrouw uit Vlissingen. Dat trio staat maandag en dinsdag terecht.

De anonieme Zeeuwse man zegt dat er de afgelopen maanden momenten zijn geweest dat hij serieus dacht aan zelfmoord. ,,Dan kom je op een plek en denkt, hier kan het.” Maar hij kiest voor verder leven. En hij kiest ervoor om voor de rechtbank te verschijnen. Want hij vindt dat hij tegenover de rechters zijn verhaal moet doen. 

poll

Ik hou van het Zeeuwse meisje

Ik hou van het Zeeuwse meisje

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
325 stemmen