Kerstmarkt in Goes breidt uit naar vrijdagavond

GOES Goes heeft dit jaar volgens de organisatie de grootste kerstmarkt van Zeeland. De binnenstad is op vrijdag 9 en zaterdag 10 december gevuld met ruim 100 kramen, 20 foodtrucks en de thema's brocante, Dickens en kids. Er worden 5.000 bezoekers verwacht.

Nieuw dit jaar is de uitbreiding naar de vrijdagavond. Zo'n 100 dansers van Body Action Goes voeren elk uur een kerst dansspektakel op de Grote Markt op. Zij worden afgewisseld door de leden van Showkorps Jonge Kracht in lichtgevende pakken. De winkels rondom de kerstmarkt houden deze avond een speciale kerstkoopavond en in de Manhuistuin is er een pop-up bioscoop van podium ’t Beest.

Musical-Vrienden, toneelvereniging Heer Hendrik en het Bavokoor verrassen op zaterdag regelmatig met optredens. Naast dansende schoorsteenvegers, paraderen er dames en heren van stand. De kwakzalvers en schoenpoetsers proberen nog gauw een aardige duit te verdienen. De wasvrouwen zorgen dat alles met Kerst weer schoon in de kast hangt. Onder de maretak wordt gezoend en er is een gedekte Kersttafel waar iedereen kan aanschuiven voor het Kerstdiner. In de gewelven van Slot Oostende wordt  het verhaal van het meisje met de zwavelstokjes verteld.

 De leden van ‘Gilde de Bevelanden’ verzorgen op zaterdagmiddag een gratis rondleiding langs monumentale panden in de Goese binnenstad. Rondom de Grote Kerk en het Weeshuisplein staan tientallen  kramen. De Korte Kerkstraat krijgt een kunst- en brocante thema. Op de Vlasmarkt is van alles te beleven voor kinderen en op de Grote Markt staan een nostalgische draaimolen en poffertjeskraam.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1407 stemmen