Kamp: er is wél overlegd over kerncentrale

Jeffrey Kutterink

Den Haag

Het is niet waar dat provincie en rijk na 5 oktober niet meer hebben overlegd over een haalbare en aanvaardbare oplossing voor de kerncentrale.

Minister Henk Kamp werpt die suggestie ver van zich af in een brief aan de provincie en de Tweede Kamer. De brief is gestuurd mede namens de ministers Jeroen Dijsselbloem (Financiën), Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu). 

Volgens Kamp is in de afgelopen weken 'intensief en constructief' overlegd tussen de betrokken ministeries en de provincie. Dat is zowel op de ministeries zelf als telefonisch gebeurd. Er is volgens de minister voortdurend telefonisch contact geweest met gedeputeerde Carla Schönknecht.  Ook is regelmatig overlegd met energiebedrijf Delta. 

De alternatieve denkrichtingen die de provincie schetst, 'kunnen om verschillende redenen voor het kabinet niet aan de orde zijn'. Nu provincie en gemeenten niet ingaan op het kabinetsvoorstel, is het risico volgens Kamp groot dat voor 1 december geen gezamenlijke oplossing meer mogelijk is. De Tweede Kamer debatteert op woensdag 30 november over de situatie bij Delta. 

Meer op pagina 

poll

Ik vind het niet erg om in de file te staan

Ik vind het niet erg om in de file te staan

  • Eens (16%)
  • Oneens (84%)
147 stemmen