Jeugd vv Yerseke bezorgt zichzelf een pannaveldje

Willem Adriaansens

Yerseke

De voetbalvereniging Yerseke krijgt een pannaveldje. Het bestuur van de club heeft vorige week de beslissing genomen om een dergelijk veld voor de jeugd aan te leggen.

,,We hebben wat offertes gehad en op basis daarvan hebben we besloten dat het veldje er komt", aldus voorzitter Mart Biersteker. ,,Het veldje van ongeveer twintig bij twaalf meter komt gelijk bij de entree van het complex. Het streven is dat het er komend voorjaar ligt. Zo in april of mei."

Het pannaveldje is bedoeld voor de jeugd en wordt voor het grootste deel bekostigd middels inspanningen van diezelfde jeugd. ,,Wij houden al jarenlang een sponsorloop voor de jeugd. Dat doen we zeker al een jaar of twintig, dertig. Daar deden we dan soms wat mee. Bijvoorbeeld een clinic of iets dergelijks. Maar het geld dat ze de laatste zes of zeven keer hebben opgehaald, hebben we in een potje gedaan. Dat gespaarde geld wordt nu gebruikt voor deze duurzame investering voor de jeugd."

Naast de de bijdrage van de jeugd zelf was er nog een geldschieter voor het veldje. ,,De sponsorstichting Vrienden van de vv Yerseke heeft ook een duit in het zakje gedaan."

poll

Je rijbewijs halen is geen haastklus

Je rijbewijs halen is geen haastklus

  • Eens (89%)
  • Oneens (11%)
807 stemmen