Inzamelschema kliko op de schop

KRUININGEN  Bij inwoners van Hansweert, Kruiningen, Oostdijk en Waarde wordt vanaf volgend jaar het afval niet meer op dinsdag, maar op maandag opgehaald. Oorzaak:  nieuw beleid in Kapelle en Tholen.

In Kapelle betalen inwoners vanaf begin dit jaar een bedrag per lediging bovenop een vaste afvalstoffenheffing.  Dit systeem werpt z'n vruchten af. Kapellenaren scheiden hun afval beter en slaan daardoor vaker een ophaalronde over. Het gevolg is dat de vuilnismannen van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) veel minder kliko's in de straat aantreffen. Daardoor kunnen ze vanaf 2017 de gemeente Kapelle in drie in plaats van vier dagen afhandelen.

De gemeente Tholen heeft eerder dit jaar besloten om ook op een andere manier afval in te zamelen. Vanaf januari kunnen inwoners niet eens in de twee, maar eens in de vier weken hun grijze container buiten zetten. Het plastic afval wordt juist vaker, eens in de twee weken, opgehaald.

Om te voorkomen dat vuilniswagens enkele dagen per week niets te doen heben, moest de ZRD de afvalkalender ook in Reimerswaal aanpassen. Daardoor kan ook Yerseke in plaats van twee weer op één dag (donderdag) worden bediend.

poll

Ik weet hoe veel pensioen ik krijg

Ik weet hoe veel pensioen ik krijg

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
295 stemmen