'Inbreker' breekt ribben na val uit raam

Middelburg – Vier gebroken ribben. Dat was het resultaat van een val uit het raam van een woning in Terneuzen. W.K. (43) vluchtte op 1 juli van dit jaar met in zijn zakken sieraden en buitenlands geld omdat de zoon van de eigenaar thuis kwam en gestommel hoorde. Toen hij vervolgens op verkenning ging zag hij nog net dat K. via een slaapkamerraam verdween. Na de val lukt het K. om met zijn fiets aan de hand te verdwijnen. Maar aan de hand van een duidelijk signalement kon de politie K. snel aanhouden.

K. verscheen maandag voor de rechtbank en tijdens de zitting werd duidelijk dat de man een hele goede bekende is van politie en justitie. Volgens de verdachte had hij die bewuste dag een lekke band en zag hij dat de achterdeur van de woning openstond. Hij wilde aan de bewoners vragen of ze een pomp hadden. ,,Toen ik riep, gaf niemand antwoord en ben ik naar binnen gegaan en heb wat rondgekeken.”

Officier van justitie Jan Bezem vindt het een ongeloofwaardig verhaald. Volgens hem is de man via een bovenlicht in de woning geklommen om daarna zijn slag te slaan. Hij eiste een celstraf van acht maanden waarvan de helft voorwaardelijk tegen de Terneuzenaar.

Uitspraak 28 november.

poll

Heerlijk, oesters!

Heerlijk, oesters!

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
144 stemmen