'In iedereen schuilt een suffe tut' of Iedereen is een suffe tut

Joanne Karkdijk

GOES

De Suffe Tutten op Zuid-Beveland zijn populair. Knusse, huiselijke momentjes beleef je nu samen, in plaats van onder een dekentje op de bank. 

“Op je werk vertel je niet over dat fijne, suffe momentje met een kop thee op de bank na een lange dag. Maar in iedereen schuilt een suffe tut,” stelt Suffe Tutten-oprichtster Esther Caljouw, omringd door vijftien breiende, kletsende en theedrinkende vrouwen. Met hulp van zes vrijwilligers houdt Caljouw tien keer per jaar een Suffe Tutten-bijeenkomst op Zuid-Beveland. 

Drie jaar geleden bedachten Caljouw en drie vriendinnen de Suffe Tutten. Dat het concept zo aan zou slaan, hadden ze niet verwacht. Op de sing-along-avond kwamen honderdtwintig vrouwen af. En een man, maar die keerde overweldigd door al die suffe tutten toch maar weer huiswaarts. Vrouwen schrijven zich massaal in voor 'suffe' activiteiten, zoals boekenruilbeurzen, workshops en bingo-avonden. Caljouw: “Je moet de knipoog in de naam zien. We doen gezellige, kleine dingen waar iedereen blij van wordt. En het is heel vrijblijvend: je kunt geen lid worden. Je komt gewoon naar de activiteiten die jij leuk vindt.”

Lees woensdag een reportage in de PZC over de Suffe Tutten-breisessie in Goes.

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
340 stemmen