Volledig scherm
Kasper Mols. © Camile Schelstraete

HunterStreet zet eigen festival neer in Hulst: 'Alles wat je voelt, komt van de bassist'

HULST - Kasper Mols (23) richtte in 2014 met drie vrienden de band HunterStreet op. De bassist kijkt uit naar de eerste editie van hun indoorfestival HunterFest, vrijdag in Bally's Diner in Hulst.
,,Ik vind dat Zeeland goed bezig is op festivalgebied. Er zijn leuke festivalletjes, zoals Vestrock in Hulst, WeitjeRock in IJzendijke en Klomppop in Ovezande. Naar Vestrock kijk ik altijd het meeste uit, omdat er goede artiesten optreden en omdat ik daar al mijn vrienden zie. Met onze band HunterStreet hebben we dit jaar opgetreden op het Nazomerfestival. Op dezelfde dag trad ook Sven Hammond op, een band waar ik naar opkijk. Het was kicken om de bandleden te kunnen spreken. Bovendien was de locatie echt fantastisch om te spelen, met al die historische gebouwen om je heen. Ik vind trouwens dat er in Hulst nog iets te weinig festivals zijn. Je kunt dan zeuren en hopen dat iemand anders iets organiseert, maar wij besloten om zelf het initiatief te nemen. Als de eerste editie van HunterFest succesvol is, willen we het zeker doorzetten."

Elektronische muziek

,,Ik ben fan van indie/alternative muziek en luister ook graag naar bands die elektronische muziek maken, zoals Depeche Mode. Dankzij die band heb ik meer kennis gekregen van de synthesizer. Ik ben me steeds meer aan het verdiepen in dat instrument. Onze nieuwe nummers zullen dan ook elektronischer zijn. Ik heb zin om daar al wat van te laten horen morgen. Ook de Britse band The Editors sluit goed aan bij de stijl van HunterStreet, vooral qua zang. Er zijn zeker ook goede Zeeuwse artiesten. Zo is het nummer Oceaan van Racoon toch wel een van mijn favoriete nummers."

,,Ik woon momenteel in Antwerpen, maar kom nog wekelijks in Hulst. Iedere zondag repeteren we daar en 's zaterdags houd ik me altijd bezig met de stichting Jeugd Vakantie Werk, waarvoor ik vrijwilligerswerk doe. Ik ben niet in Zeeland geboren, maar woonde er al sinds dat ik in groep één zat. Omdat mijn ouders er niet vandaan komen, heb ik nooit veel kennis meegekregen over de provincie. Maar de vrijheid en de uitgestrekte weilanden vind ik ontzettend mooi. Ik ben blij dat ik nu in de stad woon, maar ik zie mezelf later wel terugkeren naar Zeeland."

't Jagertje

,,Ik ben echt een liefhebber van de locatie van scouting 't Jagertje in Hulst, dat in een bos ligt. Ik heb daar als kind veel gezeten en kom er nog steeds elke maand voor Jeugd Vakantie Werk. Het is voor mij een plek die een bepaalde magie bevat. Het is het enige bos waarin ik honderd procent relaxed zonder zaklamp kan rondlopen."

,,Ik ben niet echt een stapper en ga in Antwerpen sowieso nooit uit. Maar als ik dan toch een keertje ga, is het in Hulst. Meestal met vrienden van Jeugd Vakantie Werk of van de middelbare school. We zitten dan bij café L'Entree, De Zevende Hemel of gewoon op een terrasje aan de Grote Markt. Het hangt er een beetje vanaf waar de rest zit. We hebben met de mensen van Jeugd Vakantie Werk ook een clubhuis bij 't Jagertje waar we vaak zitten."

Basgitaar

,,Ik begon ooit met gitaar spelen, omdat mijn broer een gitaar had. Op het Reynaertcollege in Hulst mocht ik samen met anderen een bandje oprichten. Toen kreeg ik de kans om een basgitaar uit te proberen. Omdat we al een gitarist, drummer en zanger hadden, besloot ik daarom maar bas te gaan spelen. Uiteindelijk werd ik steeds verliefder op het instrument. Ik heb ook nog in een band gezeten als gitarist, maar ben heel blij dat ik nu bassist ben. Wat er zo bijzonder is aan een basgitaar? Ga eens tegen een grote speaker staan: alles wat je voelt, komt van de bassist. Ik vind het leuk om mensen te laten bewegen met mijn sound."

HunterFest begint vrijdag om 21.00 uur in restaurant Bally's Diner in Hulst. Naast HunterStreet treden ook Echotape, Oorgasme en Windup Space op.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
106 stemmen