Volledig scherm

Hotspots Delft

Delft is een heerlijke stad voor een weekendje weg. Mijn tips voor een weekendje Delft heb je al eerder kunnen lezen. In deze blogpost neem ik je mee naar enkele leuke adresjes voor jouw stedentrip naar Delft.

Een van de leukste pleinen van Delft is de Beestenmarkt. Hier werd tot 1972 wekelijks een beestenmarkt gehouden. Je ziet er nog enkele paaltjes waar de schotten tussen stonden. Ook het standbeeld herinnert aan de vroegere bestemming van dit plein. In een van de panden werd vroeger het vee gewogen, zoek ook vooral de opschriften op dit gebouw. Maar nu is het dus vooral een gezellig plein waar je heerlijk op de terrassen kunt verblijven. Ons hotel staat aan dit plein: Hotel de Koophandel. Het is een heerlijk hotel, gunstig gelegen, kleinschalig met zeer vriendelijk personeel, heerlijke bedden en een goed ontbijt. Alles is goed verzorgd, als ik dan toch nog iets ter verbetering moet noemen, dan zou de inrichting van de kamer voor mij iets moderner mogen, het is een beetje ouderwets. Maar verder een prima hotel!
www.hoteldekoophandel.nl

Voor de kast is een van de vele leuke winkels in Delft. Het is een shop-in-shop-store, waar bedrijven en particulieren hun producten kunnen verkopen. Ik word direct naar binnengetrokken en kijk mijn ogen uit. Wat is het leuk! En zo verschillend ook. Van tassen, schilderijen en babykleding tot zelf te bereiden sterke drank. Ik val natuurlijk weer voor een opschrijfboekje, goh, die had ik nog niet Je vindt deze winkel op de hoek van de Beestenmarkt.

Beroemde appeltaart

Nog steeds op de Beestenmarkt vind je een heerlijke plek voor je (eerste) bakje koffie. Wij namen hier ook een stuk van de beroemde appeltaart bij en we kregen zeker geen spijt. Dat is met recht nog eens een STUK taart. Lekker veel appel én met noten. Ik hou ervan. Heerlijk! Zo hierop kan ik wel weer even een tijdje vooruit. Goede vulling voor je stedentrip.

Als het tijd is voor de lunch, lopen wij in de Hippolytusbuurt. Onze blik valt op ’t Postkantoor en we besluiten hier naar binnen te gaan. Sinds 2005 worden hier echter niet meer de pakjes afgegeven maar kan je genieten van een heerlijke lunch of diner. Als wij binnenkomen is het helemaal vol. We kunnen nog net drie relax stoelen bemachtigen bij het raam. Dat zit wel lekker! Maar is niet zo handig als onze lunch geserveerd wordt. Gelukkig komt er dan net een tafeltje vrij. Dat het druk is, is een goed teken. Op de kaart vind je lekkere broodjes en salades en als je wilt kan je de yoghurt van het ontbijt ook gewoon als lunch krijgen. Het is heerlijk.

www.postkantoordelft.nl

Bedenkelijke blikken

Wil je lekker én betaalbaar eten, dan ben je bij de Sjees aan het juiste adres. Het is er helemaal vol als wij binnenstappen. We krijgen bedenkelijke blikken als we zeggen niet gereserveerd te hebben. Het zit helemaal vol, maar we hebben geluk want er staat net een stel op en zo hebben we toch een tafeltje. De Sjees is een echt bruin eetcafé, zonder veel poespas maar mét lekker eten én een goede Rioja wijn. En van de rekening worden we ook erg blij. Mijn advies: wel even reserveren voor de zekerheid! Deze avond liet ik mijn camera even liggen en genoot van het eten en het gezelschap. Kijk voor sfeerimpressies op hun site!

www.desjees.nl

Naast eetcafé de Sjees vind je eetcafé de Waag, nog zo’n aanrader voor lunch en diner. De eerste avond vangen we bot zonder reservering, helaas het is echt vol. We besluiten te reserveren voor de volgende avond. De Waag kent verschillende verdiepingen. Vroeger werden hier de waren gewogen, je ziet de katrollen nog hangen. Het is een apart, sfeervol pand waar we weer heerlijk eten.

www.de-waag.nl

Op de Markt vind je restaurant Het Koningshuys. Een ideale plek om even uit te puffen van je stadswandeling of van het winkelen. Wij lunchten er en dronken er een keer koffie mét appelgebak wat prima smaakte. Het is een leuke levendige plek, met mooi uitzicht op het stadhuis en de Nieuwe Kerk.

www.hetkoningshuys.Eu

Kleurrijk geheel

Tijdens onze stadswandeling komen we ook langs LEF, maar helaas is het dan nog gesloten, dus een kop koffie zit er helaas niet in. Ik kijk door de ramen naar binnen. Het ziet er leuk uit. Ook het terras is een gezellige en vooral kleurrijk geheel. Op deze zondagmorgen is het nog uitgestorven, maar het schijnt favoriet te zijn bij studenten en dat kan ik me wel voorstellen. Het ligt wel een beetje uit het centrum, maar is wel goed aan te lopen. Een andere keer nog maar eens proberen.

www.lefrestaurant.nl

We drinken ook nog koffie in Bistro De Pijpenla en staan voor het Stadts Koffiehuys, helaas zijn ze gesloten op zondag. Er zijn genoeg leuke plekken in Delft waar je kunt genieten van een lekkere bak koffie, lunch of diner.

Waar heb jij wel eens lekker gegeten in Delft?

Volledig scherm
Koffie met appeltaart bij Het Koningshuys. © DreamTheWorld.nl
Volledig scherm
Eten bij De Waag. © DreamTheWorld.nl
Volledig scherm
Winkelen bij Voor de Kast. © DreamTheWorld.nl
Volledig scherm
Kobus Kuch. © DreamTheWorld.nl

poll

Hoek krijgt terecht nog een kans

Hoek krijgt terecht nog een kans

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
127 stemmen