Volledig scherm
Jannes Tant, de trainer van Hoek. © Peter Nicolai

Hoek moet wat meer 'grinta' laten zien

HOEK - Jannes Tant stond donderdagavond met een beginnende keelontsteking op het veld. De trainer van Hoek vertelde zijn spelers vooraf dat hij zijn stem een beetje wilde sparen. Maar dat lukte niet.

Tant zag dat er bij een tactische oefening veel misging, stak zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken en maakte duidelijk dat het beter moest.

Feller

Hij gebruikte er na afloop een term voor die vooral in het wielrennen bekend is geworden. "Ik wil meer grinta zien", zei de trainer. Verbetenheid dus. Het mag allemaal wel wat fanatieker en feller bij Hoek, dat zaterdag in het bekerduel met derdeklasser Groen Wit matig speelde maar vandaag in de hoofdklasse tegenover koploper Achilles Veen staat. "Ik hoef de jongens niet te vertellen waar het om gaat. Het is tegen Achilles Veen aan- of afhaken."

Hoek heeft zeven punten minder dan de ploeg uit Veen, die ook nog eens een wedstrijd minder speelde. "Ze hebben dit seizoen nog niet verloren en pas vijf goals tegen", aldus Tant. "Het is een stugge ploeg, met veel kwaliteit. Snelle flanken, een goede spits en veel diepgang."

Breien

Dat laatste zou de trainer bij Hoek ook wat meer willen zien. "Daar hebben we deze week ook over gesproken. Ik vond het zaterdag tegen Groen Wit heel slecht. We waren veel te veel aan het breien en wonnen te weinig duels. Ik vind dat we soms wel wat harder mogen zijn voor onszelf." Heeft hij lang stil gestaan bij het bekerduel? "Nee. Ik heb tegen de ploeg gezegd dat ze die wedstrijd snel moeten vergeten. Alles moest deze week in het teken staan van de wedstrijd tegen Achilles Veen. Ik denk dat we er klaar voor zijn."

De Braziliaanse linksbuiten Leonardo Faioli maakt vandaag zijn rentree in het tweede, Sascha Beshliaha speelt ook met de reserves. Douwe Zeegers komt door een blessure die hij tegen Groen Wit opliep niet in actie. Josimar Pattinama trainde na zijn enkelblessure deze week voluit mee, maar zal op de bank beginnen. "Hij is fit, maar nog niet topfit", zei Tant. "Maar Josimar heeft zoveel kwaliteit, als invaller kan hij ook belangrijk zijn voor ons."

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
351 stemmen