Handhaving stopt niet meer bij gemeentegrens

Marcel Modde

BRUINISSE - Toezichthouders en ordehandhavers van Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee gaan intensief samenwerken. De burgemeesters van beide gemeenten ondertekenden donderdagmiddag een convenant dat de bijzondere opsporingsambtenaren (boa's) bevoegdheid geeft te opereren op elkaars grondgebied.

In de praktijk zal het grensoverschrijdend optreden zich vooral concentreren op de Brouwers- en Grevelingendam. Dat gebeurt nu ook al tijdens Concert at Sea. Maar wanneer de personele nood aan één kant hoog is, kan ook in andere gebieden bijstand worden verleend. Burgemeesters Gerard Rabelink sluit niet uit dat in het hoogseizoen wel eens een beroep zal worden gedaan op de buurboa's voor een extra handje in Renesse.

Rabelink en zijn collega Ada Grootenboer zien de samenwerking als een logische stap, die naar meer smaakt. ,,Het zat er al een tijdje aan te komen. We hebben zoveel raakvlakken. Eigenlijk zijn we een soort tweeling. Ik denk dat er geen twee andere gemeenten zijn die méér overeenkomsten hebben met elkaar," aldus Rabelink. Grootenboer: ,,Schouwen-Duiveland zit iets ruimer in z'n jasje met boa's dan wij. Dan is het belangrijk dat we de krachten bundelen en hierin samen optrekken. Ik ben er van overtuigd dat er nog veel meer terreinen zijn waarop we elkaar kunnen vinden. Zeker wanneer je even vergeet dat er toevallig een provinciegrens tussen onze gemeenten is getrokken en we ons richten op dat ene Deltagebied dat we vormen."

Samen beschikken ze over tien boa's in vaste dienst, naast een aantal reguliere oproepkrachten.

poll

Heerlijk, oesters!

Heerlijk, oesters!

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
532 stemmen