Volledig scherm
Auteur Willy Taelman (links). Zo'n 800 ex-Philips werknemers kwamen naar de Brouwzaele om een exemplaar in ontvangst te nemen. © Ronald den Dekker

Grote opkomst voor presentatie boek Philips Terneuzen

TERNEUZEN - "Ik zie zóveel bekenden, maar niet alle namen schieten me te binnen", fluisterde een oud-Philips medewerker tegen zijn buurman. De opkomst bij de reünie van Philips Terneuzen en de presentatie van het boek over het bedrijf was dan ook enorm, er waren zaterdag ruim achthonderd aanwezigen.De theaterzaal van de Brouwzaele in Terneuzen barstte zowat uit zijn voegen zaterdagmiddag.

Het parkeerterrein was al snel vol en tot in de verre omtrek zochten mensen naar een parkeerplek. Om oud-collega's van Philips Lighting te zien en om het boek Philips Terneuzen Uitgelicht mee naar huis te nemen.

Het boek, dat vol zit met anekdotes, foto's en verhalen van de werkvloer, beschrijft de geschiedenis van het bedrijf dat eind oktober definitief de deuren sloot na 55 jaar. Schrijver Willy Taelman verwoordde de gevoelens van veel aanwezigen. "Het is tegenstrijdig. Het is een beetje triest vanwege de sluiting, maar een gevoel van tevreden terugkijken overheerst vandaag. We wilden mensen samenbrengen, om herinneringen te delen." Taelman overhandigde de eerste exemplaren aan oud-directeur Ronald Reunis en aan voorzitter van de seniorenclub Johan de Wispelaere. Taelman: "De seniorenclub is nog het enige tastbare overblijfsel van Philips Terneuzen." Na het officiële gedeelte was het aanschuiven voor een boek, én herinneringen ophalen.

Philips Terneuzen Uitgelicht, 1961-2016 is ook te koop, bij onder meer boekhandel Van de Sande in Terneuzen. Het boek kost 12,50 euro. De opbrengst gaat naar de personeelsvereniging.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
753 stemmen