Groede helpt Sint met gratis speelgoed

Wilma Valk 

Groede

De Goede Sint hoort bij ieder kindje langs te komen. Om dit mogelijk te maken organiseerden Aniek Uitdewilligen en Petra Weimar een filiaal van Sint in de grote kerk van Groede.

,,Mensen konden overbodig, maar nog goed, speelgoed inleveren op locaties in Aardenburg, Groede, Oostburg en Sluis. Het resultaat is overweldigend", aldus de beide dames. Bij het uitpakken en etaleren in de kerk kregen ze zaterdag hulp van Queeny: ,,Ik heb vier kinderen en het feest van Sint hakt er dan wel in", zucht ze.

,,Allemaal willen ze prachtige cadeaus. Straks mag ik hier iets uitzoeken voor mijn kwartet, maar eerst en vooral help ik de beide dames. Ik ben zelf heel blij met deze mogelijkheid, maar wil het niet helemaal gratis, daarom help ik vandaag hier in de kerk bij het uitdelen."

Om elf uur ging de deur van de kerk open. Twee uur lang konden vaders, moeders en ook grootouders een keuze maken uit de vele boeken, puzzels, knuffels, verkleedspullen, tassen en nog veel ander speelgoed. Frozen was er, Kabouter Plop, K3 en Spiderman, voor ieder verlanglijstje lag er wel iets op de tafels.

Ondanks de drukte was niet alles weg na afloop. Wat overbleef wordt opgehaald door een vrachtwagen van Kinderhulp Nederland.

poll

Heerlijk, oesters!

Heerlijk, oesters!

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
529 stemmen