Gezinsmaatjes gezocht voor hulp in opvoeding op Schouwen-Duiveland

Marcel Modde

ZIERIKZEE - Welzijnsorganisatie SMWO Schouwen-Duiveland gaat vrijwilligers opleiden voor ondersteuning van gezinnen. Deze gezinsmaatjes helpen ouders met opvoeden en opgroeien van kinderen tot achttien jaar. De vrijwilligers worden ingeschakeld daar waar professionele hulpverlening nog net een stap te ver is.

Het achterliggende doel is de zelfredzaamheid en eigen kracht van de gezinnen te versterken. Gezinsmaatjes kunnen ook worden ingezet nadat de professionele hulpverlening is gestopt en er nog een vinger aan de pols nodig is of in een aanvullende rol. Daarbij draait het om het bieden van een luisterend oor voor de ouders, het leren spelen met de kinderen en het helpen zoeken naar activiteiten in de buurt.

Om het project te kunnen opzetten, heeft het SMWO 33.000 euro subsidie gevraagd bij de gemeente.  Dat bedrag volstaat voor de periode november 2016 tot en met 28 februari 2018. Burgemeester en wethouders staan positief tegenover dit initiatief, mede vanuit het oogpunt dat duurdere zorg zo kan worden voorkomen.

SMWO heeft ruim twee jaar ervaring met gezinsmaatjes opgedaan in Goes en is recent ook begonnen op Noord-Beveland. In de Oosterschelderegio zijn nu dertien vrijwilligers onder die paraplu actief. 

poll

Ik vind het niet erg om in de file te staan

Ik vind het niet erg om in de file te staan

  • Eens (16%)
  • Oneens (84%)
145 stemmen