Getuigen gezocht van straatroof in Hulst

HULST De politie zoekt getuigen van een straatroof die donderdag is gepleegd in de Hulster binnenstad.

Het gaat om een straatroof op een cliënte van zorginstelling Tragel. Zij is donderdag tussen 9.45 en 10.00 uur op de fiets onderweg naar haar werk in de binnenstad van Hulst. Op de stadswal vlakbij het Princebolwerk is zij door twee jongemannen bestolen van haar portemonnee.

Volgens de politie wordt zij al op de Stationsweg door de jongemannen die ook op de fiets waren, aangesproken. Ze vragen haar te stoppen. Ze doet dat in eerste instantie niet, omdat ze het niet vertrouwt. Vlakbij frituur Chevy's stopt ze toch, waarna de jongemannen haar vragen mee te lopen naar de stadswal.

De vrouw doet dit. Ze zet haar fiets aan de achterzijde van de Hema. Op de stadswal, ter hoogte van de parkeerplaats bij de Willibrordusschool, pakken de jongemannen haar bril af en ze halen spullen uit haar tas, waaronder haar portemonnee en bankpasjes.

Overstuur is de vrouw teruggerend naar haar fiets, waarna ze aldus de politie hevig overstuur naar huis is teruggefietst. De politie neemt de kwestie hoog op, zeker ook omdat de vrouw enkele maanden geleden ook al slachtoffer was van een vergelijkbare diefstal.

Politieonderzoek heeft tot nu toe niets opgeleverd. Vandaar dat de politie nu de hulp inroept van mogelijke getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of via de Whatsapp van de politie, dat laatste kan via 06-12207006.

Van de daders is het volgende signalement bekend: de twee jongemannen zijn allebei blank, hebben (licht)blond haar en zijn 18 à 20 jaar oud. Het gaat om een kleinere, bredere jongeman en een wat langere jongeman. Vermoedelijk hebben de twee haar enkele maanden geleden ook al beroofd.

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
552 stemmen