Volledig scherm
De Urker Mans Formatie

Gesloten: Zomerconcerten Urker Mans Formatie

Dertien mannen in traditionele Urker kleding zingen op drie prachtige locaties in Zeeland: de Sint Jacobskerk in Vlissingen de Hervormde Kerk in Haamstede en in de Hervormde Kerk in Yerseke, onder leiding van de bekende organist en dirigent Martin Mans.

Ze brengen het repertoire ten gehore van de diverse cd’s die zij uitbrachten. Eén ervan heeft de titel ‘De zee zingt’ en sluit mooi aan bij het karakter van dit ensemble. De mannen van Urk zijn van oudsher verbonden met de zee en brengen dat in hun lied naar voren. Op gevoelige wijze zingen zij over heimwee en vertrouwen en vullen met hun stoere stemmen de grootste kerken.

Enkele titels van het zomerprogramma zijn: ‘Zij die de zee bevaren, Roll Jordan roll, Rots der Eeuwen en Nader mijn God bij U. Er komt ook klassiek en populair repertoire. Tijdens het concert wordt de orgelbegeleiding verzorgd door het jonge talent Mark Brandwijk. De zangers Ioan Micu en Palle Jørgensen bespelen, naast hun zang, respectievelijk een taragot en een altviool. Ondanks de hoge kwaliteitseisen die aan de zangers worden gesteld, is er tijdens de concerten sprake van een ongedwongen sfeer, waardoor het bezoeken van een concert van de Urker MANS Formatie garant staat voor een avond ontspannen genieten.

Data:

 Zaterdag 9 juli Sint Jacobskerk, Oude Markt 2, Vlissingen

 Zaterdag 20 augustus Hervormde Kerk, Ring, Haamstede

 Zaterdag 10 september Hervormde Kerk, Kerkplein 5, Yerseke

 Aanvang: 19.30 uur.

Lezersactie:

Lezers van de PZC krijgen korting op de entree en betalen slechts € 14,50. Bij bestelling van twee kaarten ontvangt u gratis de DVD ‘Jan Vayne en Martin Mans, klaviervirtuozen in Parijs’ en tevens ontvangt u per persoon een consumptiebon die voor aanvang of in de pauze genuttigd kan worden.

poll

Ik hou van het Zeeuwse meisje

Ik hou van het Zeeuwse meisje

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
219 stemmen