Volledig scherm
De voorstelling SMART.

Gesloten: Workshop voor iedereen die van dans houdt

De PZC organiseert in samenwerking met het Zeeland Nazomerfestival een dansworkshop. Voor de dansworkshop komen er professionele workshopgevers van AYA naar Middelburg. Die gaan kijken wat voor mensen ze om zich heen hebben en wat er in die drie uur mogelijk is.

Henk Schoute, directeur van het Zeeland Nazomerfestival en medeorganisator, is zelf groot fan is van met name moderne dans. “Bij toneel zit je vast aan de tekst van de auteur,” legt hij uit. “Je eigen beleving wordt als het ware door de auteur geredigeerd. Bij dans is dat niet zo. Je maakt een eigen verhaal met wat je ziet. Dat is ook zo bij de workshops. Mensen die heel stijf overkomen, zie je de prachtigste bewegingen maken en dan denk je: Oké, zo werkt het dus.”

Er wordt gewerkt met de thema’s van en de muziek en de dansstijlen uit de voorstelling SMART. De workshop is geschikt voor iedereen die van dans houdt. Schoute: “Bij AYA geven ze op een heel prettige manier workshops. Zet stellen mensen op hun gemak met hun eigen danstaal. Deelnemers die bij een amateur toneelvereniging zitten, krijgen een professionele workshop, maar ik hoop dat ook mensen zonder ervaring het lef hebben om zich in te schrijven. De ZNF-directeur stelt dat iedereen die zich aanmeldt zijn beperkingen heeft omdat immers niemand een professionele danser is. “Het mooiste is dat mensen worden verrast door iets waarvan ze dachten dat ze het niet konden. Beweging is ook het bewegen van je vingers. Alle elementen van je lijf bewegen. Na een half uur komt er soms al een kleine mini choreografie tot stand en dan zie je mensen denken: Dat ik daaraan mee doe.”

De dansworkshops van SMART duren 90 minuten en worden gegeven door twee workshopgevers van AYA. De workshop start met een warming-up, gevolgd door het aanleren van een groepschoreografie uit SMART. Vervolgens wordt er gewerkt met contactimprovisaties. Als de deelnemers vertrouwd zijn met deze vorm van werken, maken ze een korte eigen choreografie gebaseerd op de principes van contactimprovisatie. Het volgen van de dansworkshop is een leuke manier om je actief voor te bereiden op het voorstellingsbezoek van SMART. De workshop is voor iedereen vanaf 12 jaar. Danservaring is niet vereist.

De workshop is voor iedereen vanaf 12 jaar.

Danservaring is niet vereist.

Minimum aantal deelnemers: 15.

Datum workshops: dinsdag 30 en woensdag 31 augustus (Middelburg)

Datum voorstellingen: 1 september (Middelburg), 2 september (Goes).

Deadline inschrijven: 19 augustus.

poll

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
859 stemmen