Volledig scherm
De spectaculaire theaterproductie Jesus Christ Superstar

Gesloten: Win VIP-kaarten voor dé Jezus in dé rockopera

Hij komt terug in Nederland, nog één keer: de spectaculaire theaterproductie Jesus Christ Superstar met Ted Neeley in de hoofdrol. Hij speelde ook in de legendarische filmversie (1973). PZC-lezers kunnen erbij zijn als VIP wanneer Neeley (73) met nog altijd zijn lange haren de hoge noten haalt bij het vertolken van het onvergetelijke Gethsemane.

Velen hebben de film al meermalen gezien en herinneren zich Ted Neeley als 29-jarige. Wie kan dat vergeten: de hartstocht die hij en andere acteurs in de klassiek geworden rocksongs legden? Het meesterwerk, in 1970 geschreven door Andrew Lloyd Webber (muziek) en Tim Rice (tekst) vertelt het verhaal van de laatste week van Jezus Christus, gezien door de ogen van Judas. Dat was de vriend en discipel die hem zou verraden.

En nu is er dankzij de PZC Club-winactie en TEC Entertainment een kans om Ted Neeley nog één keer te zien in de rol die zijn leven heeft bepaald. Dit in artistiek maar ook in menselijk opzicht, want tijdens de filmopnamen ontmoette hij de danseres die later zijn vrouw zou worden. De grootse Engelstalige theaterproductie die is geïnspireerd op de film doet op verzoek van grote ster Neeley zelf Nederland opnieuw aan. Naar verluidt omdat het publiek bij het vorige bezoek (najaar 2015) al op de banken had gestaan.

Voor PZC-lezers zijn er 10 (5x2) exclusieve VIP-arrangementen ter waarde van €227 te winnen, een buitenkans, zegt Petra van Straaten namens organisator TEC. ,,Wij dachten vorig jaar: nuchtere Nederlanders… Maar nee, de voorstelling met orkest en een cast van 50 man greep het publiek aan, zo hevig dat we echt verbaasd stonden. Petra van Straaten, die Neeley in Nederland begeleidde, ziet zelfs een kans dat hij na de voorstelling zijn fans komt begroeten. ,,Maar dat weet je van tevoren niet zeker … In het VIP-arrangement zit ook nog de dvd van de film – dan heb je dus alles bij elkaar.’’

De winnaars van de exclusieve VIP-tickets hebben inmiddels bericht gehad. Onderstaande mensen hebben allemaal 2 kaarten voor de voorstelling van 4 januari in Den Haag ontvangen:

Ria d' Hont Ellen Scherpenisse Anne de Ruiter Sylvia Kempkes Lieve van Hee

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1293 stemmen