Volledig scherm
Leoni Jansen

Gesloten: Unieke zangworkshop van Leoni Jansen

De PZC organiseert voor haar lezers een unieke zangworkshop die wordt gegeven door Leoni Jansen. Henk Schoute, directeur van het Zeeland Nazomerfestival verwacht dat de mensen in Zeeland veel plezier aan de workshop zullen beleven.

Schoute: “Leoni is daar erg goed in. Zij is op een hele professionele manier bezig en kan als geen ander mensen op hun gemak stellen. Ook is zij heel goed in het bij elkaar brengen van partijen, zowel amateurs als professionals. De deelnemers aan de zangworkshop kunnen meemaken hoe zij werkt. Ik denk dat het echt uniek is. Leoni is een geweldig mens.”

Er zijn al eerder workshops geweest tijdens het Nazomerfestival maar nooit met betrekking tot zang. Wel is er elk jaar Nazomerzingen op het Abdijplein en omdat zoveel mensen van dit meezingfestijn genieten is de zangworkshop bedacht. “Het wordt een unieke workshop. Je krijgt vrijdags een gedegen zangopleiding van een paar uur, maar dat is niet het enige. Alle deelnemers krijgen ook een vrijkaartje voor The Common Linnets. En een dag later is het Nazomerzingen met Leoni Jansen. Dan kan iedereen zijn geoefende stem laten horen.” Een heel weekend zangplezier dus.

Leoni Jansen zelf is ook razend enthousiast. “Nou, zondag is de sing off op het plein en we hebben het ons niet gemakkelijk gemaakt,” vertelt ze. “We zingen allerlei medleys. Er komen zoveel liedjes voorbij, dat wordt echt een sensatie.”

Tijdens de workshop gaat de zangeres alvast voorbereiden wat zij en haar band op het plein gaan doen. “En dat zijn heel veel leuke dingen. We gaan een stukje improviseren en meerstemmig zingen of misschien zijn er mensen die een lied hebben voorbereid en daar advies over willen. Afhankelijk van hoeveel mensen er komen kan ik meer over iemands stem praten of aangeven hoe je iets beter vanuit je hart kan zingen. Het belangrijkste is dat we ontzettend gaan genieten. Iedereen die van zingen houdt kan meedoen. Daarvoor hoef je echt geen volleerde zanger te zijn. Zingen op het plein is op zich al leuk en het is nog veel leuker als mensen zijn voorbereid en hun stem kunnen laten schitteren. Je kan ongelooflijk gelukkig worden van een potje zingen.”

De zangworkshop met Leoni Jansen is op vrijdag 26 augustus en bestaat uit:

Zangworkshop op 26 augustus een vrijkaart voor het optreden van The Common Linnets op 27 augustus deelname aan het Nazomerzingen op 28 augustus

Prijs: €95,-

Minimum aantal deelnemers: 25

Inschrijven voor 22 juli.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1286 stemmen