Volledig scherm
Bouke Pieper met zijn kinderen.

Gemoedelijk sfeertje in Oosterland bevalt prima

OOSTERLAND - Bouke Pieper (33) uit Oosterland woont al jaren op het platteland van Schouwen-Duiveland, maar werkt bij de brandweer in Utrecht.

,,Het bevalt me prima hier en ik zou – ondanks de reisafstand naar mijn werk van minimaal 75 minuten - niet weg willen”, zegt hij stellig. ,,Ik ben een echt dorpsmens en heb alles hier: mijn hobby’s, sport, kinderen, familie en vrienden. Utrecht is een mooie stad, maar de mentaliteit is er totaal anders en het is er hartstikke druk. Een groot contrast met het gemoedelijke sfeertje in Oosterland.”

De buurtbarbecue in onze wijk is een jaarlijks terugkerend feestje. ,,Ik denk dat tachtig procent van de wijk er aanwezig is, dat is echt veel. Iedere zomer wordt er een tent opgezet, komt er een springkussen te staan voor de kinderen en een grote barbecue. Vlees kopen we samen in en iedereen neemt zelf drank mee. Het is allemaal erg gemoedelijk. Soms pakt iemand ’s avonds nog een vuurkorf uit de tuin en blijven we wel tot twee of drie uur ’s nachts op straat met zijn allen.”

poll

Burgemeester Bergmann pakt motorclubs te hard aan

Burgemeester Bergmann pakt motorclubs te hard aan

  • Eens (46%)
  • Oneens (54%)
2436 stemmen