Gemeente Goes zet De Legerdiek in de verkoop

GOES - Seniorensoos De Legerdiek, die al jaren allerlei activiteiten houdt in het gelijknamige gebouw aan de Westwal in Goes, moet op zoek naar een nieuw onderkomen. De gemeente wil het pand sluiten en verkopen.

Het is één van de bezuinigingen waar de gemeenteraad vorige week mee instemde. Door De Legerdiek af te stoten, wordt vanaf 2018 een kleine dertigduizend euro per jaar bespaard. ,,De seniorensoos hoeft er echt niet op stel en sprong uit’’, laat een woordvoerster van de gemeente weten. ,,Ergens in de loop van volgend jaar wordt het gebouw gesloten. We gaan helpen met het zoeken naar een nieuwe plek voor de vereniging.’’

Onder de overkoepelende vereniging Seniorensoos De Legerdiek valt een aantal afdelingen: koor, bridge, koersbal, spelletjes en biljart. Volgens voorzitter Rien Koster van de biljartafdeling trekt de ene activiteit meer ouderen dan de andere, maar is al met al sprake van een bloeiende vereniging. 

Hij stelt dat er onrust en teleurstelling is over het besluit van de gemeenteraad om het gebouw van de hand te doen. ,,Ik vind dit niet passen binnen een goed ouderenbeleid’’, zegt Koster, die bezorgd is over de toekomst. ,,Wij zijn erg tevreden over het gebouw, het ligt op een geweldige locatie. Ik hoop maar dat we een betaalbaar nieuw onderkomen kunnen vinden.’’ Morgen vindt een eerste gesprek plaats tussen de soos en de gemeente om de toekomstplannen te bespreken.

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
340 stemmen