Fusie Zonnebloem door gebrek aan bestuurders

De Zonnebloem staat in Zeeuws-Vlaanderen een grote fusie te wachten. Vier lokale afdelingen van de stichting voor mensen met een lichamelijke beperking gaan in het nieuwe jaar samen. Ook de twee overkoepelende regio-afdelingen worden één.

Sophie Stockman

De fusie is uit nood geboren, zegt voorzitter van de regio West-Zeeuws-Vlaanderen Lucie Buyck. "We hebben vrijwilligers genoeg, maar geen bestuurders. Zo ben ik nu ook tijdelijk voorzitter van Oostburg." De afdelingen  Aardenburg-Eede, Hoofdplaat, IJzendijke en Oostburg worden samen afdeling Zuid-West met één voorzitter. Het aantal lokale afdelingen gaat daardoor van zeven naar vier. Breskens, Sluis en Biervliet houden aparte afdelingen. De overkoepelende regio-afdelingen West-Zeeuws-Vlaanderen en Oost-Zeeuws-Vlaanderen gaan per januari ook samen.

De mensen die aangesloten zijn bij de Zonnebloem gaan niets merken van de bestuurlijke veranderingen. Buyck: “We willen gewoon hetzelfde blijven doen.” Afdelingen van de Zonnebloem werken al vaker samen in de regio. Zo kwamen gisteren 250 leden bij elkaar in het Ledeltheater in Oostburg om de film Jaontje te bekijken. De afdeling Oostburg organiseerde de activiteit voor mensen uit heel West-Zeeuws-Vlaanderen. 

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
555 stemmen