flitsVlissingse raad kibbelt over supermarktvisie

VLISSINGENB en W van Vlissingen willen niet meer dan drie supermarkten op Baskensburg, maar veel raadsfracties hebben daarentegen weinig moeite met meer grootgrutters op het bedrijventerrein.

Natuurlijk zien supermarkthouders kansen voor een vestiging op Baskensburg, bevestigde wethouder John de Jonge donderdagavond vermoedens van diverse raadsleden tijdens de vergadering van de Vlissingse adviesraad. Maar als het gemeentebestuur vestiging op het  bedrijventerrein vrijgeeft, leidt dat tot het sluiten van supermarkten elders. En het college is net zo blij met de spreiding van kruidenierswinkels over de hele gemeente, zodat ook bewoners van de binnenstad, de wijken Paauwenburg en Papegaaienburg en Oost-Souburg boodschappen dichtbij huis kunnen doen.

Diverse raadsfracties vinden dat B en W zich te veel laten leiden door koudwatervrees. De gemeente hoeft de concurrentie tussen de supermarkten niet te reguleren. Als een supermarkt sneuvelt, hoort dat bij het ondernemersrisico, stelden diverse partijen, de VVD voorop. Maar trek  naar het bedrijventerrein zou leiden tot 'verschraling' van het winkelaanbod in bijvoorbeeld de binnenstad, betoogde De Jonge. 

Alleen de SP sprak onverbloemd haar steun uit voor het door B en W voorgestane beleid om de vestiging van supermarkten 'in balans' te houden. SGP, CU, CDA, VVD, PvdA lieten weten weinig voor strenge regulering van supermarktvestiging te zien. De overige partijen - PSR, LPV, D66 ,GL en POV (wier raadslid als voorzitter van de adviesraad zich niet kon uitspreken) - hielden hun kruit droog tot de besluitenraad van 1 december.

poll

Ik wil nooit een automaat

Ik wil nooit een automaat

  • Eens (17%)
  • Oneens (83%)
232 stemmen