flitsTwijfel aan haalbaarheid cultuurtempel Grote Kerk Veere

VEEREEr zitten veel, vooral financiële, haken en ogen aan de plannen van het bureau XPEX en Ernst Veen om de Grote Kerk van Veere om te toveren tot bijzondere cultuurtempel, waarschuwt Amsterdammer Bert Bakker het Veerse gemeentebestuur.

De Amsterdamse uitgever nam de doelstellingen over het gebruik van de Grote Kerk na volgend jaar onder de loep. Volgens hem zijn de plannen niet goed doordacht: de plannenmakers hebben zowel bij de ideeën voor de verbouwing als bij de financiële onderbouwing problemen over het hoofd gezien of stellen zaken te rooskleurig voor, oordeelt Bakker.

Ook vraagt hij zich af of de brandweer en Monumentenzorg op de hoogte zijn. Zo kan de brandweer bezwaar hebben tegen blokkering van een aantal (vlucht)deuren en keurde Monumentenzorg eerdere plannen voor een houten zoldering, bedoeld om  overlast van vleermuizen te beperken, af. Aannames over kosten, bezoekersaantallen en revenuen die Amsterdam Light Festival, Het Nationale Ballet, Amsterdam Sinfonietta, FOAM en Eye op zouden leveren, zijn niet realistisch of  oncontroleerbaar, betoogt Bakker.

Wethouder René Molenaar snapt niet welk belang Bakker, die 'tot een paar jaar terug een tweede huis in de buurt van de kerk had, maar dat intussen heeft verkocht', met zijn kritiek denkt te dienen. Maar hij heeft geen behoefte aan een reactie. ,,Ik neem de brief voor kennisgeving aan. Raadsleden kunnen zelf wel een oordeel vormen."  De commissie maatschappelijke ontwikkeling bespreekt de toekomst van de Grote Kerk vanavond tijdens haar vergadering, die om 19.30 uur begint. 

poll

Ik vind het niet erg om in de file te staan

Ik vind het niet erg om in de file te staan

  • Eens (15%)
  • Oneens (85%)
143 stemmen