FLITSOnline-noodloket voor hulp ondernemers kleinbedrijf

VLISSINGENSamen met het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf  (IMK) ondertekenden Vlissingen en Middelburg vrijdag een contract voor inrichting van een online-noodloket voor ondernemers:155-Help-een-Bedrijf.

Ondernemers, wier bedrijf in zwaar weer beland, zoeken vaak te laat hulp, is de ervaring van het IMK. Door tijdig, op een laagdrempelige manier, in contact te komen met deskundigen van het IMK kunnen oplossingen worden gevonden om het bedrijf overeind te houden. Inzet van de gemeentelijke regeling Besluit bijstandsverlening zelfstandigen kan bijvoorbeeld  een beslissend zetje geven. Op de website www.155.nl  kan een ondernemer snel een scan uitvoeren om te zien of hij in aanmerking komt voor een sociale ondernemersregeling.

Duizenden ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf worden jaarlijks door die bbz-regeling overeind geholpen, benadrukte regiomanager Machiel Trommelen van het IMK. Hij stelde dat op tijd hulp vragen onnodige bedrijfsbeëindiging kan voorkomen. Trommelen ondertekende samen met de wethouders John de Jonge van Vlissingen en Johan Aalberts van Middelburg het contract voor de start van het online-noodloket '155-Help-een-Bedrijf'. 

Behalve de site (dag en nacht bereikbaar) raadplegen, kunnen  ondernemers ook bellen. Via 088-9990155 komen ze in contact met een IMK-adviseur, die helpt bij het in kaart brengen van problemen en het zoeken naar oplossingen om het bedrijf overeind te helpen. Noodzakelijk, want het midden- en kleinbedrijf is een belangrijke pijler van de lokale en regionale economie, stelde de Vlissingse wethouder De Jonge. 

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
551 stemmen