flitsGeen gezondheidsgevaar bij werk aan Vlissings Bellamypark

VLISSINGENDe oostkant van het Vlissingse Bellamypark ligt sinds begin deze week open, omdat Delta een tweede elektriciteitskabel aanlegt. De bestaande kabel levert te weinig  stroom  om nieuwe aanvragers op het net aan te kunnen sluiten.

Bordjes met 'verboden toegang voor onbevoegden' en 'giftige stoffen' leiden op Facebook tot enige verontruste reacties. Maar de suggestie dat er 'licht radioactieve fosforslakken' van het voormalige Thermphos in de bodem van de klinkerstrook langs het park zijn verwerkt, berust niet op waarheid laat een woordvoerster van de gemeente weten. 

,,De grond waarin wordt gegraven is licht verontreinigd, maar  veroorzaakt geen gevaar voor de volksgezondheid. De mensen die er aan het werk zijn dragen daarom ook geen speciale pakken. Maar het gebied waar wordt gegraven, is wel afgezet volgens de veiligheidsmaatregelen, die Delta moet hanteren", legt de woordvoerster uit. Ze benadrukt dat er geen klachten van bewoners of horeca-ondernemers bij de gemeente zijn binnengekomen. Toegang tot de panden aan het Bellamypark is iets moeilijker, maar diverse loopbruggetjes beperken de overlast zoveel mogelijk.

De nieuwe kabel onder het Bellamypark loopt vanaf de kruising met de Kerkstraat tot aan de kruising met de Nieuwstraat. Via de Nieuwstraat wordt de kabel aangesloten op het transformatorhuisje in de  Sarazijnstraat. Nieuwe kabels hoeven daarvoor niet te worden gelegd. Nieuwstraat en Sarazijnstraat hoeven binnenkort dus niet open te worden gebroken. De werkzaamheden op het Bellamypark zijn naar verwachting over een maand (half december) klaar.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1407 stemmen