flitsDak- of thuisloze niet geweigerd in Zeeuwse opvangcentra

VLISSINGENMensen die bij vijf graden vorst of meer naar dak- en thuislozenopvangcentra in Vlissingen of Terneuzen komen, mogen 'in beginsel' blijven overnachten. Als de bedden bezet zijn, worden er tijdelijk wat bijgeplaatst.

Het Vlissingse raadslid Els Verhage (GroenLinks) vroeg zich af of de veertien overnachtingsplaatsen, die in heel Zeeland beschikbaar zijn, wel voldoende zijn om aan de vraag te voldoen in strenge winters. B en W van Vlissingen laten haar weten dat de nachtopvang, een 'tijdelijke voorziening voor één nacht bed-bad-brood', meestal plaats genoeg biedt. Ook al omdat het Witte Huis (Vlissingen) en het Leger des Heils (Terneuzen) een aantal plaatsen voor 24-uursopvang bieden. 

Bovendien zijn er nog maatschappelijk opvangvoorzieningen in Vogelwaarde, Oostburg, Hulst en Goes en bieden organisaties in Goes en Zierikzee noodopvang buiten de centrum-gemeentelijke financiering om. Zeeuwse gemeenten spannen zich ook preventief in om dakloosheid te voorkomen. Mocht dat niet lukken dan krijgen mensen soms een slaapzak of een treinkaartje om bij familie of vrienden te logeren, meldt het Vlissingse college.

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
351 stemmen