FLITSCabaretier Pieter Verelst in finale Cameretten

ROTTERDAMVlaming Pieter Verest staat zaterdagavond in de finale van het Cameretten Festival in het Rotterdamse Luxortheater.

Verelst deed eerder deze week, op maandag 21 en dinsdag 22 november, twee try-outs in huiskamer De Verwachting in Ritthem. Hij wilde zijn voorstelling nog wat aanscherpen om goed beslagen ten ijs te komen. Met zijn plek in de finale heeft Verelst zijn voornaamste doelstelling behaald. Want de finalisten mogen meedoen aan een theatertournee van tientallen voorstellingen door het hele land. ,,Maar als ik de finale haal, wil ik natuurlijk wel graag winnen", zei Verelst vooraf al.

Naast de juryprijs, zijn er zaterdagavond ook een een publieksprijs en een persoonlijkheidsprijs te winnen. De jury roemde Verelst om zijn 'absurdisme waar je als publiek nog net bij kunt'. ,,Met zijn opkomst grijpt  Verelst je direct bij de kladden. Hij vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit", aldus het juryrapport.

Naast Verelst staan ook de aankomende theatermakers Alex Ploeg en Victor Luis van Es in de finale in het nieuwe Luxortheater.

fotootje bij stukkie

Ha Eldridge er is maandag een foto van Verelst gemaakt door Gjeltema, stond woensdag ook in de krant

poll

Ik vind het niet erg om in de file te staan

Ik vind het niet erg om in de file te staan

  • Eens (16%)
  • Oneens (84%)
148 stemmen