flitsAfdak container in Domburgse brandgang gelegaliseerd

DOMBURGB en W van Veere leggen een advies van de welstandscommissie naast zich neer, omdat het college bestrijding van overlast belangrijker vindt.

Een overkapping in een brandgang aan de Wijngaardstraat in Domburg mag blijven staan van het Veerse college. De welstandscommissie heeft een negatief advies gegeven, omdat het bouwwerk niet in het brandpad zou passen. Het gangetje is gebaat bij een open beeld en niet bij gedeeltelijke afdekking, oordelen de schoonheidsdeskundigen.

B en W kunnen zich wel iets voorstellen bij dat advies, maar vinden het belang van de overkapping zwaarwegender. Ondernemers aan Het Groentje (een vishandel) en de Ooststraat (restauranthouders) hebben de overkapping juist geplaatst in overleg met de gemeente. Naar aanleiding van klachten over onder meer vliegen- en stankoverlast is besloten een dak boven het rijtje afvalcontainers te plaatsen. 

De ondernemers schaften daarnaast nieuwe containers met minder geluid producerende (rubberen) sluitingen en wielen aan en doen samen zaken met één leverancier annex ophaaldienst. Het aantal verkeersbewegingen in de Wijngaardstraat is daardoor ook afgenomen. Door de overkapping staan de containers niet meer in de zon, waardoor de afgelopen (zomer)maanden stank- en vliegenoverlast drastisch is afgenomen.

Pas na plaatsing van de overkapping kwam de gemeente er achter dat er een vergunning noodzakelijk was. Omdat de overkapping in het bestemmingsplan past, de Veiligheidsregio geen bezwaren heeft én de buren tevreden zijn vanwege sterke afname van de overlast, stellen B en W de raad voor het bouwwerkje te legaliseren. 

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
550 stemmen