Festival EEF crowdfundt eigen tent bij elkaar

Het Noord-Bevelandse festival EEF (Eindeloos Eiland Festival) kan haar eigen festivaltent gaan bouwen. Het minimumbedrag dat daar voor nodig was is ingezameld. De crowdfundingsactie heeft al meer dan de benodigde 6000 euro opgebracht. De tussenstand stond gisteravond op 6049 euro. Minimaal was 6000 euro nodig, het maximum staat volgens de site op 12.000 euro. 

De crowdfundingsactie is half oktober gestart en loopt nog tot en met vrijdag 2 december. Donateurs kunnen allerlei bedragen storten, variërend van een tientje tot het ruimhartige '500 of meer'. Van die laatste mogelijkheid heeft overigens nog niemand gebruik gemaakt. Wel werd een paar keer 200 of 250 euro gedoneerd. Gemiddeld trokken de 89 donateurs tot nu toe 67 euro uit hun portemonnee. 

De nieuwe tent moet het hart van het festival worden tijdens de derde editie van EEF, van 19 tot en met 21 mei 2017. Het is niet zo dat het huidige (gehuurde) exemplaar niet goed is, maar de organisatie van EEF denkt dat een eigen tent de identiteit en het gezicht van het festival zal versterken. ,,En het geld dat we op de huur besparen, kunnen we besteden aan het festivalprogramma", aldus medeorganisator Josje de Koning.

Voor wie nog wil doneren: crowdaboutnow.nl/eeffestival

poll

Vakantiepark in het Veerse Meer moet kunnen

Vakantiepark in het Veerse Meer moet kunnen

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
1409 stemmen