Facebookpagina voor Zeeuwse zwangeren

René Hoonhorst

MIDDELBURGVoor vragen rond hun zwangerschap, de bevalling en kwaaltjes en (eigen)aardigheden van hun baby's kunnen Zeeuwse vrouwen terecht op de Facebookpagina De Zeeuwse Zwangeren.

De pagina is op poten gezet door de Middelburgse therapeute Marjolein Akkerman, die zwangeren bijstaat met advies en oefeningen. Ze begint na de jaarwisseling een zwangerschapscursus voor dames in verwachting. Maar op de Facebookpagina wil ze vooral antwoord geven op vragen, die leven bij zwangere vrouwen en de mensen om hen heen.

Om goede antwoorden te kunnen geven, heeft de manueel therapeute een bekkentherapeut, een diëtiste en een verloskundige - die ook veel weet over huilbaby's - ingeschakeld. Behalve voor antwoorden op vragen, wil Akkerman de Facebookpagina inzetten voor het doorgeven van allerlei informatie over zwangerschap, bevallingsmogelijkheden en opvoeding. 

De therapeute juicht het toe dat het gezin steeds meer centraal staat. Zowel lokale als nationale ontwikkelingen op het gebied van zwangerschapsbegeleiding volgt ze op de voet. Zo zijn inspanningen van de Zeeuwse ziekenhuizen, couveuse-suites bij ZorgSaam en slaapkamers voor vaders bij het ADRZ bijvoorbeeld, ook op de Facebookpagina te vinden.   

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
546 stemmen