Volledig scherm
Consort of Voices.

Ensemble blijft dichtbij de bron

In de 16e en 17e eeuw ontstonden in Engeland consorten. Gevorderde musici en liefhebbers musiceerden voor eigen plezier of om kleine uitvoeringen te geven voor muziekliefhebbers. In Middelburg bestaat al enkele jaren een consort, met een mix van verschillende instrumenttypen en zangers: barokensemble Consort of Voices.

Wat: Concert of Voices
Waar: Sint Augustinus kerk, Zuidsingel 70, Middelburg
Wanneer: zaterdag 2 juli 20.00 uur

Je bent een alleseter of je bent kieskeurig. Persoonlijk houd ik vooral van barok- en kamermuziek en natuurlijk zang. Daarom is het fijn om te luisteren naar de vermenging van de menselijke stem met strijkers en het twinkelende geluid van klavecimbel of de sonore klanken van het orgel, zeker als het rustgevende muziek betreft. Consort of Voices wil op verantwoorde wijze, (volgens de kenmerken van die periode), barokmuziek uitvoeren. En dat heb ik graag. Ik houd van stijlgevoel en juiste interpretaties. Het ensemble werkt op projectbasis en werkt dus met wisselende bezettingen. Op 2 juli pakt Concert of Voices uit met Duitse barokcomposities. Een zomerse mix van instrumentale- en vocale werken.

De muziek van Dietrich Buxtehude staat centraal. Zijn cantates klinken minder ingewikkeld dan die van Bach, ze blinken uit door eenvoud en schoonheid. Je voelt intense emotie in zijn Klaglied of O Gottes Stadt. Sopraan Marlotte van 't Hof zingt de cantates en aria's en zij wordt begeleid door authentieke instrumenten: barokviolen, viola da gamba, violone, theorbe en orgel.

Consort of Voices wil bewijzen dat onbekend niet onbemind maakt. In het najaar wordt een project gewijd aan de Love Songs van Dowland en Purcell. Voor 2017 staan Telemann en Bach op de rol. Het ensemble maakt graag muziek voor anderen. Het is dus een aanrader om deze musici te volgen. Con Amore.

poll

Burgemeester Bergmann pakt motorclubs te hard aan

Burgemeester Bergmann pakt motorclubs te hard aan

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
1746 stemmen