Volledig scherm
Vredehoflaan Vlissingen. © Ad Walrave

Eigenaar haalt auto uit opgebroken straat met hulp van wegwerkers

VLISSINGEN - De auto die maandag nog moederziel alleen stond op een eilandje bij wegwerkzaamheden in de Vredehoflaan in Vlissingen is weggehaald. De eigenaar reed zijn voertuig dinsdagochtend met hulp van de wegwerkers uit de opgebroken straat.

"Hij kwam 's ochtends naar buiten", vertelt een van de wegwerkers. "Toen hebben we wat stalen platen neergelegd, zodat hij weg kon rijden."

De wegwerkers zijn al sinds de kerst bezig met rioolwerkzaamheden in de straat. Gele borden met 'verboden te parkeren' stonden er al drie weken. "Het was een buitenlandse man die niet erg goed Nederlands kon. Ik denk dat hij het allemaal niet goed begrepen had", zegt een wegwerker.

Toen ze de auto zagen staan belden ze de gemeente, politie en vereniging van eigenaren van een flat in de straat. Maar niemand kon de eigenaar achterhalen. "Soms staat er nog een garagenaam achterop een auto, die bellen we dan ook. Maar dat was hier niet het geval." Uiteindelijk is de man ingelicht door een medebewoner van de flat.

De wegwerkers komen dagelijks geparkeerde auto's tegen die hun werk vertragen, vertelt zijn collega. "En altijd trek je aan het kortste eind. Het zorgt voor vertraging en daardoor loopt de schade voor ons in de honderden euro's. Je zou ze soms met een kraan willen oppakken, maar ja dat doe je natuurlijk ook niet. Het hoort er gewoon allemaal bij", lacht hij.

Volledig scherm
Vredehoflaan Vlissingen. © Ad Walrave
Volledig scherm
Op de plek van de auto ligt nu een grote hoop zand © Bas Bareman
Volledig scherm
De eigenaar is een bewoner van de flat aan de Vredehoflaan © Bas Bareman

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1291 stemmen