Volledig scherm
© Thinkstock

Eendaagse toegift van Film by the Sea

VLISSINGEN - Zeven weken geleden werd de achttiende editie van Film by the Sea afgesloten. Morgen presenteert het festival in bioscoop CineCity in Vlissingen nog een toetje.

Onder de naam Film by the Sea Extended worden zes films vertoond die ook tijdens het festival te zien waren, maar die nog niet zijn uitgebracht in de Nederlandse theaters.

Film by the Sea Extended wordt gehouden in twee zalen van CineCity, zodat er steeds twee films tegelijk te zien zijn. Alle films zijn Nederlands ondertiteld. Tussendoor is voldoende tijd ingeruimd voor een hapje of een drankje.

De geselecteerde films deden het allemaal goed tijdens het filmfestival. Drie ervan haalden uiteindelijk ook de top-10 van publieksfavorieten: Mal de Pierres van regisseur Nicole Garcia, The Light Between Oceans van Derek Cianfrance en Perfetti Sconosciuti van Paolo Genovese

De andere drie zijn Neruda van Pablo Larraín, Fai Bei Sogni van Marco Bellocchio en Juste la Fin du Monde van Xavier Dolan, die tijdens het festival Le Prix TV5Monde won, de prijs voor de beste Franstalige film.

Programma: 10.00 uur: Neruda en Mal de Pierres, 13.30 uur: The Light Between Oceans en Fai Bei Sogni, 16.15 uur: Juste la Fin du Monde en Perfetti Sconosciuti.

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
340 stemmen